Nyt vähän tälläista oman itsensä tutkimista, eläintenkäyttäytymisbiologiaa, ihmiseen sovellettuna..

Kun mietin omaa käyttäytymistäni, harvoin pohdin psygologisia käyttäytymismalleja. Sovellan itseeni selviytymisbiologiaa, koska uskon että vain heikot yksilöt jää jälkeen, ja vain heikot jää pois geenivirrasta. Kamalaa varmasti monesta, mutta olen itse valinnut tämän tavan ajatella, helpottaakseni biologian ymmärtämistä. Ihmisellä vain on paha tapa sotkea hyvät käyttäytymis mallit, ja tätä tapaa kutsutaan moraaliksi. Nyt en pohdi kuitenkaan valintojani, vaan mitä kropassani ja alitajunnassani tapahtuu. Olen 19 vuotias, suhteellisen "hyväkuntoinen" nainen, lähes täydellinen jälkeläisten tuotannon kannalta. Minussa on vähän vararavintoa, joten vielä parempi tämän suhteen, jälkeläisten hankkiminen ei rasittaisi omaa kroppaani liikaa.

Kevään tulo tuo aina "kevättä rintaan", eli kaipuun parisuhteeseen. Tämä taas saattaa johtua siitä, että jos nyt tulisin raskaaksi, lapsi syntyisi loka-marraskuussa. Ihminen on alunperin lähtöisin Afrikasta, jossa tuohon aikaan olisi sadekausi, jolloin ravintoa olisi tarpeeksi. Mutta jos on mahdollista että ihminen olisi sopeutunut muutenkin kuin ihon väriltään pohjoiseen ilmastoon, lapsen syntyminen tuohon aikaan voisi olla ravintotaloudellisesti helppoa. Talvi aikaan syntyvä lapsi eläisi rintaruokinnalla talven yli, ja kevään koittaessa alkaisi myös lapsen kehitys kunnolla.

Tämä on yksi teoria sille miksi näen nyt suht paljon vauvaunia, biologinen kelloni käy fyysisesti "järkevää" tahtia ehkäpä.. Tai sitten se johtuu vain kuukausikierrosta. Oli miten oli, ihan hauskaa on nähdä taas vauvaunia..:)

Haluan ajatella että minua viimeisessä kädessä ohjaa evoluutiovoimat. En nyt tietenkään rupea lapsia tekemään tässä ilman miestä ja opiskelupaikkaa, mutta paljon mahdollista on että jos ne olisivat kasassa, muutaman vuoden sisään olisin äiti.. (Hui miten pelottava ajatus :D) Mutta ei sitä kieltämään kannata, että olen nyt aika hyvässä iässä fyysisesti äidiksi.. (Voiko olla hyvässä iässä fyysisesti?)
Ja kaikki äidit kokemuksella, onko vauvaa helppo hoitaa talvella, tosi pientä siis, vai vaikeempaa..? Tämä saattaa olla loistavan vauvauni-teorian kompastuskivi.. :D