Hei Kerttu, kiva kun laihdutat kanssani!

Ja kiitos muille kavereille, ihan vain siitä että ovat kavereitani ja että ovat "sivistyneitä"/"akateemisia". Sisareni Kira sanoisi nyt jotain erittäin kritisoivaa, mutta laitetaan se kapean maailmankuvani piikkiin, se siis että pidän ystäväpiiriäni ja perhettäni sivistyneinä. Tästä aiheesta on ollut puhetta aikaisemmin hänen kanssaan, mutta täällä ollessani mielipiteeni siitä että olen (mielestäni) suhteellisen akateeminen on vain vahvistunut. Jos emäntäni ei tiennyt kuuluuko Iso-Britannia NATO:on vai ei kertoo ehkä siitä mitä mieltä olen yleissivistyksestä brittien keskuudessa. Sekä se että tuttavani täällä sanoi suoraan minulle; "älä ota tätä henkilökohtaisesti, mutta britannia on 'kehittyneempi' kuin Suomi ja että kaikki on kalliimpaa täällä kuin Suomessa." Siinä vaiheessa teki mieleni vähän nauraa, mitäs siinä selittelemään Suomesta sitten.
Yleissivistyksen väittäisin siis olevan suomalaisten olevan parempi. Olikin todella piristävää viettää ystävieni kanssa aikaa Suomessa käydessäni ja kuunnella joidenkin keskusteluja 11:sta ulottuvuudesta, itse en ymmärrä sanaakaan mistä puhuvat muttei ainakaan tarvinnut kuunnella 35 vuotiaiden miettivän miten heidän uusi taskupleikkarinsa toimii tai harjoittelevan soittamaan sähkökitaraa...

Lapsen kasvatuksesta taas..: nyt olen ollut enemmän isän ja tytön kanssa kolmistaan.. Se miten vähän minä tiedän lapsista ja kaiken mitä tiedän olen oppinut käytännössä. Mutta jos kaksi vuotias tyttö siis ei halua minun vaihtavan vaippaansa kun isä on paikalla vaan on "cheeky"(kertokaa minulle hyvä suomalainen vastine tuolle sanalle) niin kuuluuko isän vetää kauheita huutokilareita tytölle. Joka siis haluaisi isänsä hoitavan häntä kun käytännössä tapaa isäänsä vain muutaman tunnin päivässä.. Se että isä huomauttaa tytölle ettei saa käyttäytyä rumasti on hyvä juttu, mutta reaktio oli aivan liian vahva missään yhteydessä noin pienellä lapselle mielestäni. Ei isä aikuistenkaan kanssa käyttäytyisi noin "rumasti". Pahimmalta minusta kuitenkin tuntuu se ettei isä tajua sitä miksi tyttärensä käyttäytyy noin.
   Harmittavan vähän tuntuvat tajuavan lapsestaan, vaikka ovatkin hänen vanhempiaan olleet yli kaksi vuotta. Kun vanhemmat laittavat hänet nukkumaan (täällä ei nukuta päikkäreitä) siihen menee parhaimmillaan kaksi tuntia. Kaksi vuotias joka ei nuku päikkäreitä ei mene nukkumaan kahdessa tunnissa ja vanhemmat vain kuvittelevat että lapsi kokeilee rajojaan. Itse sanoisin että koska vanhemmat laittavat hänet vain kerran viikossa nukkumaan niin tyttö ottaa kaiken irti siitä seurasta minkä vain saa. (Tänään meni minulla viisi minuuttia, omaan sänkyyn [vanhempien kanssa ei koskaan nukahda sinne, noh, empä minäkään hänen iässään]). Harmillisinta on ettei minulla ole asemaa kertoa heille miten kasvattaa lastaan, tai saatika sitten koulutusta..

Mutta positiivisuutta löytyy taas hiukan! Menen siis Lontooseen ma-ti rakasta siskoani moikkaamaan, kun hän tulee lomailemaan ystävänsä kanssa. ~£30 edes takaisin matkat + majoitus, kaverini luo en nyt aijo mennä kun en häntä ole suunitellut tavatakaan.. Lontoossa vain kerran aikaisemmin käynyt ja silloinkin vain puolitoista päivää vietin siellä, niin kiva käydä kun kerran hyvä syykin on mennä sinne.
Mutta kaiken kaikkiaan todella kiva päivä, oikein harvinaisen kiva (tämä on vain valituskanava). Seuraavalla kerralla en laita mitään negatiivista tänne.