Essiltä oli tullut tällainen haaste, eli valitse yksi Essin kursseista ja keksi itse neljä lisää.

Essin kursseista menisin ehkä kahdellekin, mutta laitetaan listaan "Leipäläpi pienemmäksi":

Leipäläpi pienemmäksi

Kurssilla opetellaan ajattelemaan sanojaan, ennenkuin sanoo, mitä ajattelee. Paljon erilaisia käytännön harjoituksia. Tavoitteena takoa kurssilaisten kaaliin, milloin on järkevää sulkea suunsa. Toisaalta kurssilaisten toivotaan vinkkien avulla oppivan tunnistamaan tilanteet, jolloin kärkevänkin mielipiteen tai kommentin lausuminen on paikallaan.

(Loistavaa, tälläistä tarvitsisin kovinkin:D)
Omia kursseja sitten pitäisi tässä keksiä neljä...

Itsekurikurssi

Tällä kurssilla sinä kehität itsekuriasi. Tämä on laihduttajille ja muilla addikteille sopiva (näitä on miljoona tälläisia) mutta tämä on täysin oman tahdon voittamiseen keskittyvä. Eli sopii jokaiselle ja kehittää jokaiselle sellaisen itsekurin, ettei itsekuri murru herkullisen rahkapiirakankaan edessä. (Hitto, nyt tekisi mieli aivan kamalasti rahkapiirakkaa.)
Tällä kurssilla saisin kaikki itsekuriini liittyvät asiat hallintaan, ja kurssi itsessään voisi olla juuri joku jooga-pilates tyylinen homma, mielen hallintaa liikunnan kautta.

Ratsastuksen peruskurssi

Ratsastin pienempänä aika paljon, mutta se olisi harrastus jota olisi vieläkin kiva jatkaa. Jospa opiskelijabudjettiin (hei come on, en ole opiskelija ja sellainen budjetti mukamas on, hmph) mahtuisi, niin menisin ehdottomasti tunneille jälleen (ja jos myös kalenteriin mahtuisi).

Biologian valmennuskurssi

Hei! Minä olen menossa jo tälläiselle, eli Valmennuskeskuksen kurssi, ajankohta 7.4.-21.5. kurssin laajuus 72 oppituntia!!

Pihistelykurssi

Kamala nimi kurssilla, tarkoittaa vain, että kurssilla siis opetettaisiin elämään vaatimattomammin (kuka tarvitsee oikeasti niin paljon kenkiä esimerkiksi, tai saatika sitten laukkuja tai t-paitoja)
Elikä tämä voisi olla sellainen ihana "selviytyjät"-tyylinen extreme-kurssi, elikä vietäisiin alkeellisiin oloihin tarpeeksi pitkäksi aikaa, sitten takaisin "normaaliin elämään", mutta ilman "turhaa" rahaa, elikä saataisiin käyttöön vain vuokra ja ruoka, ja ne joinain seteleinä, ettei niitä voisi käyttää muuhun. (Tai sitten tämä kuuluisi vain tuon itsekurikurssin alle.)