... jonka pitäisi olla kaikille ihmisille yhtä vaikeaa...

Minulle tuli tänään kriisi kaupassa kun olin ostamassa hedelmiä. Nyt ei ole hedelmä/vihannes kausi, joten kotimaisia ei pitäisi ostaa, koska ne ovat erittäin epäekologisesti tuotettua (paitsi myynnissä olevat talviomenat). Muulta tuotuja taas ei saisi koskaan ostaa, koska ne ovat aina erittäin epäekologisia. Eli kävelin hedelmien ja vihannesten ohi päättäen etten osta niitä. Seuraavaksi menin lihaosastolle ja aikani pohdittuani totesin, ettei lihaa voi ostaa, liian epäekologista. Seuraavaksi mietin mikä korvaisi kaksi aiempaa ostoyritystäni, mutta SOIJAA EI KUKAAN SAA OSTAA!!!!!!!!!!!Ehdottomampi ei kuin esimerkiksi tupakalle, pelastakaa sademetsät(siis soijaviljelysten takia raivataan enemmän sademetsää kuin sokeriruo'on tai tupakan takia). Eli kasvissyöjien tulisi etsiä jokin muu proteiinilähde..!!

Aikani pohdittuani tuskastuin ja ostin kolme ranskalaista omenaa (ei ainakaan mitään Costa Ricalaisia banaaneita, hah!) nuudeleita ja rainbow itämaisia wok-vihanneksia... (Suljin silmäni rahtikulutuksien kohdalla.)

Opiskelijana olen joutunut luopumaan luomumaidosta (ensinnäkin lähikaupassani ei myydä sitä, ja keskustasta maidon tuominen onnistuu talvella kyllä, mutta...) toiseksi tietysti se on suhteellisen hintavaa.

Tonnikalaa EI SAA SYÖDÄ (sorrun kyllä välillä, koska pidän sen mausta). Ei minkään delffiinien takia (no kyllä niidenkin) mutta pääasiassa sen vuoksi, että tonnikalat ovat ryöstökalastuksen vuoksi vähentyneet dramaattisesti, ja jos seuraavat 10 vuotta tahti jatkuu edelleen samana, meillä ei ehkä ole enää ollenkaan tonnikaloja joita syödä.. Repikää siitä sitten. Ihmiset ovat ennenkin tappaneet runsaita lajeja, esim. 1914 kuoli viimeinen muuttokyyhky, joka oli vielä 1800-luvulla yksi maailman runsaslukuisimmista linnuista.

Kananmunat taas ovat ihan hyvää energiaa, joita saa syödä, mutta mieluiten tietysti luomuna.. Jos luomuun ei ole varaa, niin silloin ei ole, mutta HÄKKIKANOJEN MUNIA EI SAA SYÖDÄ!! Ne sattuvat vain olemaan kaikista halvimpia. Mutta niin köyhä ei ole edes opiskelija, ettei hänellä olisi varaa lattiakanojen muniin. Ja jos ei ole, niin ei munia pidä silloin ostaa ollenkaan. (Häkkikanaloista pitäsi tehdä laittomia. Mutta vielä kuvottavampaa toisaalta on eläinaktivistit jotka tappavat kanat vastustaessaan häkkikanaloita.)

Minulla on suht edullinen opiskelijasähkösopimus, jota mietin kovasti vaihtavani vihreään sähköön, mutta edelleen, opintotuestahan se käytännössä riippuu...

Syksyllä eläminen oli helppoa, oli marjoja ja sieniä, nyt kun on talvi, valinnat kaupassa ovat vaikeampia.

Huh.........