9 päivän kuluttua Bush on ulkona ja Obama astuu kuvaan. Ja yhdeksän päivän kuluttua olen ehkä vielä noin suunnilleen elossa vielä. Ote kalenteristani ensi viikon ajalta:

12.1.MA
klo 08-12 tutkimusryhmä vierailuja
klo 10-16 kemian perustyöt
klo 11-12 tutkimusryhmä vierailuja
klo 14- ekotoksikologian laboratoriokäynti

13.1.TI
klo 08-12 Soveltavan kasvitieteen perusteet
klo 08-12 tutkimusryhmä vierailuja
klo 10-12 Genetiikan ja evolutiikan perusteet
klo 12-14 Kemian perusteet

14.1.KE
klo 08-10 Ekologian tentti
klo 08-12 Soveltavan kasvitieteen perusteet
klo 10-12 Genetiikan ja evolutiikan perusteet
klo 12-14 Kemian perusteet
klo 14-16 Ekotoksikologian perusteet

15.1.TO
klo 08-09 Soveltavan kasvitieteen ensimmäinen välikuulustelu
klo 09-10 Genetiikan ja evolutiikan perusteet
klo 09-12 Soveltavan kasvitieteen perusteet
klo 10-12 Kasvimorfologian ja systematiikan tentti
klo 10-12 Kemian perusteet
klo 14-16 Itämeri ja sen ympäristö

16.1.PE
klo 10-13 Kasvien alkeislajintuntemuksen demot

17.1.LA
Kolille lautailemaan sillä ehdolla, että löytyy jostain koira-hoitaja...


Siinä vaiheessa kun itämeri-kurssia ja ekotoksikologiaa on myös kolme kertaa viikossa, ja kemian muiden hommien lisäksi alkaa kemian laskarit, voisin veikata olevani aika kuollut.... Jos saisi itsensä vielä tänään lukemaan vähän kasvmorfologiaa, kun en ole sitä vielä saanut niin hyvin luettua, (kun tenttejä tuntuu tulevan ovista ja ikkunoista). Suunnittelin eilen vielä siivoavani tänään, mutta ei ole inspiroinut sekään lainkaan.

Joensuussa on kaikesta koulusta huolimatta ihana olla jälleen... Eilen menimme yöllä bongaamaan saukkoja pielisjoesta (ongelmana on, että pakkasten hellitettyä joessa on sulaa rantaviivaa ehkä puolentoista kilometrin verran ja uivia eläimiä on melkein mahdotonta nähdä, jos vedessä on yhtään virtausta). Tästä voimme päätellä, ettemme havainneet yhtään saukkoa tai mitään näätä eläintä. Jään reuna oli kylläkin täynnä saukon ja minkin jälkiä, muutama jäniskin oli pommpinut reunalla..

Blogini on ollut erittäin hiljainen (mitä minä sanoin!!) ehkä juuri sen vuoksi, että tekemistä on ollut niin hurjasti koko aika. Joulun ajaksi matkustin Etelä-Suomeen töihin, ja loma meni kolmessa osoitteessa käytännössä. Kämppikseni hankki lomalla kaksi kilpikonnaa (toinen noin 30 vuotias ja toinen noin 60 vuotias). Lisäksi saimme pesukoneen (jonka hinnasta pitää vielä keskustella Kertun kanssa), pölynimurin ja toisen sohvan. Nyt keskustelemme mahdollisuudesta hankkia kolmas kämppis (Janne on jo ilmoittanut tulevansa heti kun vaan saadaan sovituksi).

Joulukuussa oli ainejärjestön vuosijuhlat, minne pukeuduttiin nätisti.

(Karo ja minä, eli minun kämppikseni kanssa Teatteriravintolassa.)

 

Joensuu on tunnetusti siperiassa, joten täällä on paljon lunta.. Tuolle reissulle Frodokin pääsi mukaan (olimme koulukavereiden kanssa Niinivaaralla pulkkailemassa).

Ja Frodo on Penttilän kuningas, paksu makkara ja erittäin hämmentynyt niistä kilpikonnista.. Aina kun ne ovat aitauksessa, Frodo käy tarkastamassa, ettei ne ole kadonneet sieltä minnekään (ja kilpikonnille ei voi kääntää selkäänsä, ne ovat erittäin epäilyttäviä)....