Eli jälleen luen tenttiin, joita on kaksi tällä viikolla + yksi välikoe.

Mutta nyt ekologiaa lukiessani mieleeni tupsahti ajatus siitä, mitä tekisin jos saisin kuulla että minulla on vuosi elinaikaa.

Varmasti matkustelisin, (mutta jotkut voivat arvata jo nyt mihin tämä ajatus johtaa) mutta ennen kaikkia, yrittäisin hankkia lapsen. Nyt tämä saattaa kuulostaa erittäin hullulta ja epäeettiseltä ja hirveältä ajatukselta, jättää lapsi jonkun miehen kasvatettavaksi (en ole siis pysyvässä parisuhteessa, joten isä valittaisiin arpomalla). Tai sitten jättää lapsi kasvamaan vanhempieni hoiviin (he kyllä voisivat ajatella olevansa liian vanhoja siihen), joten myös voisin miettiä, jos joku sisaruksistani haluaisi lapseni kasvatettavakseen. (Ketään vapaaehtoisia? En siis kylläkään tietääkseni tee kuolemaa.)

Nyt kun herätin tämän ilkeän ja äärimmäisen itsekään ajatuksen ilmaan, niin voin samalla kertoa miksi tekisin näin:
Ekologisesti ja evolutiivisesti elämän tarkoituksena on lisääntyminen. Ihmisillä kun taas on niin monimutkainen ajatusmaailma, näin ei tarvitse olla, ei ole tarvetta lisääntyä välttämättä, jos saa merkitystä elämälleen jostain muualta. Jos minä kuolisin 21 vuotiaana, en olisi ehtinyt tehdä todennäköisesti mitään kamalan merkittävää maailmassa vielä, ja jättäisin maailman tekemättä sitä tuskin ollenkaan paremmaksi paikaksi. (Yritän selittää sitä, että voisin jättää lisääntymisen väliin, jos pystyisin käyttämään siinä säästämäni energian hyödyksi muutoksen tekemiseen maailmassa.) Nyt kuitenkin, jos olisin 20 vuotias kuolemaa tekevä tyttö, ei minulla olisi aikaa enää maailman parantamiselle, mutta minulla saattaisi olla potentiaalia synnyttää ihminen, joka voisi vuorostaan tehdä jotain merkittävää elämässään.. Eli elämäni täällä ei olisi ollut täysin merkityksetöntä, olisin voinut tehdä ihmisen.
(Eli käytännössä täysin itsekästähän tämä olisi, haluaisin kuolla tuntien tehneeni jotain hyvää.)

Toivottavasti en kuole mitenkään kamalan pian.....