Fakenhamissa oli ihanan kenkäkaupan loppuunmyynnin loppu alet.. Ja ostin liian monta paria kenkiä sieltä, vasta jälkeenpäin tajuten, ettei normaali ihminen tee mitään näin monella parille kenkiä mitä minulta täältä löytyy (puhumattakaan kaikista Suomessa kesää odottavista kengistä). Pakkasin lähtiessäni järkevästi kenkiä mukaani, neljä paria, koska ihminen pärjää sellaisella määrällä kenkiä. Onko tämä luku tuplaantunut täällä? On, ja vähän ylikin, järkytykseni heräsin tänään siihen, että olen 4,5 kuukauden aikana ostanut 10 paria kenkiä. (Aivan sika ihania kenkiä!) En ole ihan vielä järkyttynyt kunnolla, koska ne ovat vain niin ihania, mutta tulevaisuudessa yritän vähän katsoa, etten ostaisi enempää.. (Pitäisköhän..?)

Mutta nyt pohdintoihini..
Ensiksi haluan kiittää Suomen seksivalistusta, tosiaan ei meiltä päin löydy tällä tavalla lauma kaupalla teiniäitejä. Jeremy Kylessä (aivan sika hauska britti Dr. Phil, tai ainakin tyhmät asiakkaat ovat hauskoja) ravaa joka päivä minun ikäisiä äitejä/isiä, jolla on ongelmia toistensa kanssa, lapset ovat jonkun toisen tai eikun sinun jne jne, ja nämä myöntävät avoimesti televisiossa, etteivät ole käyttäneet minkään sortin ehkäsyä.. Sitten kolmen lapsen jälkeen kummastelevat miten niin sattuikaan käymään.. Nuoret kuitenkaan eivät ole sen kummallisempia kuin Suomessa, tämän täytyy siis olla täysin kasvatuksellinen juttu. (Päihdekasvatus, varsinkin raskauteen liittyen on saattanut kuitenkin vaikuttaa monen nuoren älykkyysosamäärään, mutta tiedä siitä sitten.)
Suomessa saatetaan myös hyväksyä abortti paremmin, tästä en kuitenkaan ole varma. Aborteista puhutaan vain vähemmän, ja aiheesta pyritään pääsemään nopeasti ohi. En kyllä ihmettelisi, vaikka täällä aborttia ei vielä yleisesti hyväksyttäisi. Eihän se tietenkään ole ehkäsykeino, mutta minun utopiassani 15 kesäisiä kannustettaisiin ennemmin aborttiin kuin raskauteen. Teiniraskaudet saattavat täällä liittyä myös "luokkaisuuteen" ja ehkä maantieteelliseen sijaintiin. Maantieteellisen sijainnin uskon vaikuttavan kaikkialla aborttien hyväksymiseen (voin olla vain harhakäsityksessä jenkkeihin verratessa, siellähän on ihan sijainnista kiinni, saako aborttia edes tehdä.. Apua, en muistanutkaan taaskaan miten pimeitä siinä maassa osataan olla.) Kuitenkin nyt haluaisin selvittää, mihin tämä brittien teiniraskaudet liittyvät. Koulutukseen, kasvatukseen, "luokkaan", maantieteellisyyteen (maantieteellisyys kuitenkin johtuisi aluekulttuurista), kulttuuriin yleensä.

Nyt google kertoi, että 1000 synnytysikäsitä naista kohti Englannissa tehdään 18 aborttia, Suomessa vastaava luku on 9. Tämä on minulle merkki nyt sitten vain hemmetin huonosta seksivalistuksesta. (Meneillään on kuitenkin aika laaja kondomi kampanja, mutta silti.. Ja nämä täällä kuvittelevat että tulen jostain itä-blogin takaa sivistyksen pariin, pyh :D.) Noista luvuista huolimatta aijon selvittää vähän tämän maan politiikasta ehkäisyn ja aborttejen suhteen, niin mielenkiintoinen ilmiö noin runsaana esiinytvät teiniraskaudet kuitenkin..

P.S.
Kirjoitin tämän kirjoituksen neljät eri kengät jalassa......